Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Bilden visar Rådhustorget, där Musikhjälpen ska arrangeras.

Musikhjälpen 2017 sänds från Umeå

Umeå är värdstad för årets upplaga av Musikhjälpen, som anordnas den 11–17 december. Den sex dagar långa direktsändningen kommer att göras från en glasbur på Rådhustorget.

– Det känns jätteroligt att få ta Musikhjälpen till ytterligare en ny stad. Och extra spännande att på vårt tionde år åka norrut till Umeå, som känns som en väldigt levande stad med ett rikt studentliv. Vi hoppas att hela staden sluter upp under veckan i december, precis som Örebro gjorde förra året, säger Julia Blomberg, Sveriges Radios projektledare för Musikhjälpen.

Över 300 000 engagemang

Årets upplaga av Musikhjälpen är den tionde i ordningen sedan starten 2008. För varje år har publikens engagemang ökat – över hela landet.

– Totalt räknade vi till 312 000 olika engagemang förra året. Redan nu hör folk av sig och frågar när de kan starta sina insamlingar inför årets Musikhjälpenvecka, säger SVT:s projektledare Pär Nordahl.

Årets tema och vilka som programleder #mh17 presenteras i höst.

Om Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter en undanskymd humanitär katastrof. Tre programledare bor i en glasbur för att sända radio och tv dygnet runt, i sammanlagt 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och personer som engagerar sig i kampen. Insamlingen bygger bland annat på publikens låtönskningar, som också utgör all musik som spelas i programmet.

Förra året samlade Musikhjälpen in över 49 miljoner kronor till kampen för att barn i krig ska ha rätt att gå i skolan. Totalt startade 312 000 engagemang och insamlingen leddes av Kodjo Akolor, Josefine Jinder och Pelle Almqvist.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 och SVT Play. Stora delar sänds också i SVT2.

Musikhjälpen har tidigare sänts från:

2008 – Malmö 2009 – Göteborg 2010 – Malmö 2011 – Göteborg 2012 – Malmö 2013 – Göteborg 2014 – Uppsala 2015 – Linköping 2016 – Örebro

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag