Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Ny mediebyrå med bas i Umeå

Mediebyrån Context Media startar i Umeå med fokus på Norrland. Affärsidén är att hjälpa företag att optimera sina medieinvesteringar för att få ut maximalt per satsad krona.

Ägare och mediestrateg på Context Media är Peter Westman, som tidigare arbetat som försäljningschef vid TV4. Han pekar på att medielandskapet förändras snabbt, men att företagare med tillgång till rätt analysverktyg och kompetens kan hitta rätt mediemix för att nå sin målgrupp.

– Genom åren har jag sett behovet av denna expertis i norra Sverige. I Norrland finns många starka varumärken och jag ser det som en självklarhet att det ska finnas samma kompetens på hemmaplan som i storstadsregionerna, säger Peter Westman.

Samarbete med Bizkit

Context Media samarbetar med Bizkit och dess digitala systerbolag Wisely. Flerfaldigt belönade Bizkit utsågs bland annat till Årets Mediebyrå 2013.

– Det är viktigt att ligga i framkant. Under mina 10 år på TV4 har jag på nära håll sett hur komplext medielandskapet har utvecklats och hur fort det går. Tanken att starta en mediebyrå har vuxit fram i takt med att jag sett hur mycket svårare det blivit för företagen att satsa rätt i sina medieval. Att kunna starta och direkt få tillgång till den erfarenhet och de verktyg Bizkit förfogar över känns fantastiskt, säger Peter Westman.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag