Startsida Umeå kommun
Vinter i Umeå

Snöröjning och sandning

Under "Innehåll" hittar du som är trafikant och fastighetsägare information om vinterväghållning och trafiksäkerhet vintertid.

Snödagbok

I snödagboken får du veta var, hur och när arbete med snöröjning, sandning och annan vinterväghållning pågår. Snödagboken uppdateras av arbetsledare för snöröjningsteamet. Förklaring av ord och begrepp hittar du i ordlistan.

Påbörjade insatser: 21-22/1-18

09:00

Plogning prio 1 Gata & GC i Holmsund/Obbola.

18:00 

Plogning prio 1 Gata & GC i Umeå.

Plogning prio 1 Gata & GC i Sävar.

04:00

Plogning GC prio 2 i Umeå.

Plogning Gata prio 2 i Holmsund/Obbola

08:00

Plogning Gata prio 2 Röbäck och Böleäng.

04:00

Slungning Tomtebo och Taveliden.

Hyvling Umeå Tätort.

 

Vill du få information via mejl?

Du kan prenumerera och få mejl när snödagboken uppdateras. Då får du direkt information om när och var snöröjning och sandning sker. Uppdatering av snödagboken sker främst under dagtid, men kan också ske på andra tider på dygnet beroende på vädret. Fyll i din mejladress och klicka på OK. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Möjligheten att prenumerera på uppdateringar i snödagboken är på prov i vinter. Fungerar det bra kommer det att fortsätta. Hör gärna av dig med synpunkter via felanmälan.

Kontakt och felanmälan

Har du frågor om eller synpunkter på snöröjning och sandning?Känner du till platser med risk för trafikproblem, sämre framkomlighet och säkerhet på grund av snöfall, halka eller drevsnö?

Felanmäl/lämna synpunkt via webbformulär

Felanmäl/lämna synpunkt via app

Du kan också ringa 090-16 14 61.

Prenumerera

Sidan har granskats 2018-01-22

Sidans kortadress: www.umea.se/vinter

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.